Sinterklaas viert zijn verjaardag op Montessorischool Apollo!
05 december 2019 18:24

Inline imageVandaag was een hele bijzondere dag. Nu is bijna iedere dag op school wel bijzonder, maar vandaag was het dus even extra bijzonder. We begonnen de dag namelijk niet in de groepen, maar op het basketbalplein. Daar stond een podium opgesteld met een mooie goudgele stoel. Was die voor juf Antoinette, voor meester Ivo, voor juf Jacintha? Spanning alom. Door de gezellige muziek werd al snel duidelijk dat de stoel bedoeld was voor heel iemand anders. Iemand die eens per jaar de kinderen blij maakt met cadeautjes en lekkers. U raadt het al: de stoel was bedoeld voor Sinterklaas!

Vanuit de verte hoorden we de Sint aankomen. Niet met een stoomboot, niet met een stoomtrein, maar met een brandweerwagen! Tatuuuuu tatuuuuu, tatuuuuu tatuuuuu. De kinderen hielden de handen voor de oren, terwijl ze het rode gevaarte het basketbalpleintje op zagen rijden. Voor de autoliefhebbers onder het kindervolk was de mooie brandweerwagen bijna indrukwekkender dan de komst van de Sint zelf. Eenmaal aangekomen op het podium vertelde de Sint over zijn avonturen uit het Sinterklaasjournaal en zongen we met elkaar krakers als Sinterklaasje bonne, bonne, bonne en Sinterklaas kapoentje

Na wat uitgerust te hebben, begon de Goedheiligman aan zijn jaarlijkse Montessorischool Apollotournee. Alle kinderen, van peuters tot oudste bovenbouwers, hebben weer even gezellig met de Sint kunnen praten en lachen. Naast alle kinderen, waren ook alle feestelijke ingrediĆ«nten gelukkig weer volop aanwezig: leuke vragen en gesprekjes met de kinderen, dansjes, voordrachten, grappen en grollen van de Pieten en natuurlijk ook de broodnodige kruidnoten! 

 

Kortom, het was weer een ouderwets gezellige dag volop feest, vreugde en gezelligheid. Tot slot willen we de ouders van de EVC nog eens extra bedanken voor hun, wederom, fantastische inzet!

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...