Schoolfruit

 

Iedere ochtend nemen de kinderen een korte pauze, die we de fruitpauze noemen. De bedoeling is dat iedereen dan fruit/rauwe groente eet. We vragen de ouders hier zelf voor te zorgen. Afgelopen jaren hebben we gemerkt dat veel kinderen door kennis te maken met allerlei soorten fruit en groente, dit hebben leren eten en waarderen. Ook hebben we kunnen zien dat veel ouders het fruit eten ondersteunen. Het is handig als het fruit in een werkbare vorm meegeven wordt, zodat de kinderen het zelfstandig kunnen klaarmaken en eten.

Eventueel kunt u ook iets gezonds te drinken meegeven of uw kind abonneren op schoolmelk. We vragen u dit apart verpakt van de lunch, voorzien van naam, mee te geven. Het fruit en drinken wordt bij binnenkomst in de ochtend geplaatst in de mandjes voorin de klas.

 

SchoolfruitDit schooljaar doen we opnieuw mee aan het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma dat in november van start gaat. We ontvangen gedurende 20 weken (12 november 2018 t/m 19 april 2019) elke week 3 stuks groente en fruit per kind, gefinancierd door de Europese Unie. Dat is niet alleen lekker, maar ook gezond!

De leverancier komt wekelijks de levering op maandag of dinsdag bij onze school brengen. We eten het fruit dan op woensdag, donderdag en vrijdag. Aan de ouders om voor de maandagen en dinsdagen dit gezonde voorbeeld te volgen en zelf te zorgen voor groente/fruit die dagen.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren