Lekker buiten leren - lente
11 mei
Leiden, donderdag 11 mei 2023
 
Vandaag was het weer zover. De onderbouw en de middenbouw kregen buiten les. De juffen Marielle en Katja van Lekker buiten leren verzorgden vandaag een les: lente. 
 
Er is gestart met het voorlezen van een prentenboek over de bij. Daarna zijn de kinderen buiten op zoek gegaan naar stoepplantjes en tot slot hebben ze allemaal een zaadbommetje gemaakt.
Let op! deze zit in een papierenzakje in de tas van uw kind. 
 
Voor de middenbouw, die het eerste aan de beurt waren, was het erg nat en hebben we niet alle opdrachten kunnen uitvoeren. Eén van die opdrachten het zoeken naar de stoepplantjes is niet gelukt. Het voorlezen en het maken van een zaadbommetje hebben we binnen gedaan.
 
Misschien kunt u met uw kind nog op zoek gaan naar stoepplantjes. In de galerij hebben we een aantal van de stoepplanten bij ons op het schoolplein gezet. 
 
Minigids over planten op de stoep
 
De onderbouw heeft lekker buiten kunnen leren, ontdekken en vormen. Enthousiast is er gezocht en gekneed. Voor het zaadbommetje hebben de kinderen een stukje klei met aarde gemengd. Van Katja kregen de kinderen zaadjes die ze er ook door moesten kneden.
 
lbl2
De zaadbommetjes bevatten zaadjes van de gele mosterdplant, de zonnebloem en de goudsbloem.
De bommetjes moeten een nacht drogen. Als u daarna bommetjes op een mooie plek in de tuin of op het balkon in een bak doet, komen de bloemen misschien wel op. Al deze bloemen zijn fijn voor de bijen. 
 
In de fotogalerij een kleine impressie van de ochtend. 
 
Alle ouders bedankt  voor uw hulp vandaag! 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren