Lekker buiten leren - zomer
30 juni

Op donderdag 29 juni kwam juf Marielle van Natuurwijs onze onder- en middenbouw de laatste buitenles van dit schooljaar geven. Het seizoen zomer stond centraal. 

 

Middenbouw

lbl

Eetbare planten? Welke eetbare planten staan er in onze schooltuin? De kinderen van de middenbouw zijn op zoek gegaan naar deze planten. Ze hebben er best wel veel gevonden. Dit is niet zo gek, want wij hebben een prachtige schooltuin met een kruidenwiel. Met veel hulp van ouders en kinderen wordt deze bijgehouden onder begeleiding van onze tuinjuf Meineke. 

 

De kinderen hebben geleerd:

1. Je moet zeker zijn dat het de juiste plant is.

2. Er moeten er minstens 10 bij elkaar staan. 

3. Je moet de plant eerst grondig wassen. 

 

Tenslotte hebben de kinderen zelf een kruidenkaas smeersel gemaakt die ze op een crackertje mochten proeven. Nou dat smaakte wel! Jammie. 

 

Onderbouw

De slak nu in grote getale aanwezig in de tuinen. Een mooi onderwerp voor de kinderen in onze onderbouw.  De kinderen hebben geleerd wat een slak eet en wie de slak eet. Ze hebben de slak onderzocht en de lichaamsdelen van de slak benoemd. Daarna mochten de kinderen de lege slakkenhuisjes sorteren (waar let je dan op?). Gelukkig zijn onze kinderen daar een kei in. Sorteren leren ze in de klas met de materialen uit de zintuiglijke, de motorische kast en natuurlijk als ze starten met lezen en rekenen. Ze hebben ook een mooie tekening gemaakt van hun favoriete slakkenhuis. Al met al weer een goed leermoment op ons prachtige, groene schoolplein. 

 

HULP GEVRAAGD

U kunt ons altijd komen helpen met het zaaien, planten en onderhouden van onze schooltuin/ groene schoolplein. Houdt de data in de gaten, deze verschijnen op onze kalender en via de mail. Wij hebben tuingereedschap en materialen. Uiteraard zorgen we ook voor de innerlijke mens. 

 

Komend schooljaar nemen we de buitenlessen van Natuurwijs weer op in het jaarprogramma. In alle vier de seizoenen zullen wederom lessen volgen. We zijn voor volgend jaar op zoek naar enthousiaste ouders die groepjes kinderen willen begeleiden. Groene vingers en enige natuurkennis is geen vereiste. We vragen alleen een stukje van uw tijd en enthousiasme. Lijkt het u leuk om dit te doen? Houdt de data in de gaten, deze verschijnen op onze kalender en via de mail.  

 

Alle ouders die deze keer en dit jaar hebben geholpen. Bedankt voor jullie inzet!

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren