Schoolreis Museon - Omniversum - strand
8 juni

Onze schoolreizen koppelen we aan de kosmische lessen die in het betreffende jaar worden behandeld. Schooljaar 2022-2023 is het tweede jaar in de lessencyclus van DaVinci (jaar 1 - het ontstaan van het heelal; jaar 2 - het ontstaan van de aarde; jaar 3 - het ontstaan van het leven op aarde). Na het verkennen van de aarde, de platentektoniek en de gevolgen daarvan voor de werelddelen en de mensen, dieren en planten die er op leven. We zijn met de verschillende soorten energie bezig, denk daarbij aan de wind, de zon, water en ook fossiele brandstoffen. Hoe kunnen we goed voor de aarde zorgen?

 

Vandaag zijn de kinderen van de middenbouw op schoolreis geweest. Een hele onderneming met 48 kinderen in de bus naar Den Haag. Veel ouders hebben de bus uitgezwaaid waarmee onze reis begon. 

 

sr2Eerst naar het Museon waar de kinderen een les kregen. De kinderen van de groepen 3 en 4 hebben de les Steengoed keigaaf gevolgd. De kinderen van groep 5 hebben de les Weer en klimaat gevolgd. Beide lessen sloten heel goed aan op de lessen die we op school hebben onderwezen. Het toetsmoment voor de beiden juffen ... ze zijn geslaagd. De kinderen konden veel vertellen en dingen benoemen uit de aangeboden lesstof op school. De kinderen van Steengoed keigaaf hebben een stenenpaspoort gemaakt. De kinderen van Weer en klimaat hebben proeven (manometer en een hydrometer) gedaan die met weer te maken hadden en allerlei vragen beantwoord over het warme en het koude klimaat. Heeft u trouwens al eens gehoord van een tempertuurslag?? Het schijnt met het klimaat te maken te hebben, aldus één van onze kinderen ;-)

sr1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de fruitpauze in de museumtuin mochten de kinderen met hun groepje door het museum en de tentoonstelling One planet lopen. De beweegzone en het electrolab zijn druk bezocht. Wat was er veel te zien en te doen!

sr5  sr3sr4

 

Na de lunch (ook lekker buiten) werden we opgehaald om de film Turtle adventure te kijken. Wat gaaf om in zo'n grote koepel te zitten. Soms leek het wel of we zelf in de oceaan zwommen. De commentaren van de kinderen waren fantastisch. 

 

Toen de film afgelopen was, zijn we weer naar de bus gelopen. Daarmee vervolgden we onze reis naar het strand. Heerlijk uitwaaien. Tunnels graven, elkaar ingraven, bruchten en bergen met heuse rivieren en meren. En juf Lotte maar lopen naar de zee. Er zijn ook schelpen gezocht. Wat vonden we er veel. Een aantal kinderen heebn gemeten hoe warm het zand was. Die ontdekten dat het zand niet overal even warm was. Hoe dieper ze kwamen, hoe kouder. 

 

sr6

 

Deze grandioze dag hebben we afgesloten met een ijsje. Waarna we weer richting Leiden zijn gereden door de buschaffeur. Wat hebben we genoten met elkaar!

 

Alle ouders en oma ontzettend bedankt voor jullie inzet! 

Sr0

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren