Nationale Voorleesdagen
6 februari

Vl
Op vrijdagochtend 3 februari hebben we de Nationale Voorleesdagen afgesloten. De gehele week stonden de lievelingsboeken van de juffen en meesters tentoongesteld in de rode hal. In de klassen hebben we de aandachtstafel ingericht met de lievelingsboeken van de kinderen. In sommige klassen wordt dat nog een weekje verlengd. Wat een boel boeken zijn er te bespreken met elkaar. Hoe leuk is het om jouw lievelingsboek te promoten in de klas?


Ter afsluiting kwam schrijfster Ellen Loos. Ellen heeft haar boek voorgelezen aan de kinderen van de onderbouw en de jongste kinderen van de middenbouw. De oudere kinderen hebben met elkaar het boek vertaald naar een theatervoorstelling. De rollen werden goed verdeeld, gebruikmakend van ieders kwaliteiten. Zo was er naast de personages, de muur en het gordijn ook een voorlezer. Supertrots zijn we op de prestaties van de kinderen.

 

Als afsluiting schrijven en tekenen de kinderen een nieuw avontuur van Sara en aap. Er wordt hard gewerkt en met zorg getekend. Als ze allemaal klaar zijn, sturen we ze op naar Ellen. Wellicht zien we een verhaal terug in haar nieuwe boek .... 

 

Vl

 Vandaag heb ik genoten van het voorlezen aan de onder- en middenbouw uit mijn boek: "saar en aap - mag dat?". Het boek is speciaal voor midden groep 3 geschreven en kan ook als voorleesboek gebruikt worden. De kinderen hebben leuk meegedaan met het uitbeelden van Saar, aap, papa en mama. Ook hebben ze een kleurplaat gekregen waarmee ze kans kunnen maken om een boek van saar en aap te winnen! 

Het boek is online te bestellen bij boekscout: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=13847, bij bol.com of bij de lokale boekwinkel.

Saar en aap zijn ook te volgen op Facebook: https://m.facebook.com/SaarEnAap/
 

Lol in lezen. Ontdek het met Saar en Aap!

Ellen Loos-Kuiper

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren