De Voorleeswedstrijd: wederom een groot succes!
01 november 2019 16:14

Inline imageOok dit jaar hadden weer heel wat kinderen zich opgegeven voor de Nationale Voorleeswedstrijd. Via oefenrondes en een groepsfinale konden vier deelnemers de bouwfinale bereiken. Deze vond plaats op vrijdag 1 november; een spannend begin van de nieuwe herfstmaand, dus!

In het lokaal van meester Pelle was een heuse jurytafel ingericht voor de deskundige kinderjury en een publieksvak voor - u raadt het al - het publiek. Ingmar, Juultje, Brandon en Janne, de vier bouwfinalisten, hadden zich alle vier uitstekend voorbereid. Het leestempo was dus dik in orde, de leestoon idem dito en wat ook erg knap was: de finalisten kregen het goed voor elkaar om hun publiek 'mee te zuigen' in hun verhaal.

Na de voorleesbeurten trok de jury zich terug. Ieder jurylid noteerde voor zichzelf op een briefje wie hij of zij de beste lezer vond. Nadat de briefjes waren bekeken en de balans was opgemaakt, nam meester Peter de tips en tops per lezer door. Na het juryberaad was het hoog tijd om de winnaar van de Nationale Voorleeswedstrijd 2019 bekend te maken. Spanning in het publiek, rode konen bij de finalisten en tromgeroffel op het teken van meester Pelle... En de winnaar is (trommeldetrommeldetrommel)...... JUULTJE! Een daverend applaus volgde en felicitaties door de supersportieve medefinalisten werden met Juultje gedeeld. 

 

Bij dezen willen we alle deelnemers nog eens extra bedanken voor weer een onvergetelijke editie van de Nationale Voorleeswedstrijd. Samen hebben we weer aan elkaar laten zien en horen hoe leuk lezen en spannend lezen kan zijn.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...