Sinterklaas bezoekt Montessorischool Apollo!
05 december 2018 15:52

Afbeeldingsresultaat voor sinterklaasVanochtend verzamelden de kinderen van onze montessorischool zich in alle vroegte op het basketbalplein om de Sint te verwelkomen. Ze keken naar links en rechts, naar boven en beneden, naar achter en naar voren, maar onze geliefde goedheiligman was nog nergens te bekennen. Al snel kwamen we erachter dat Pink Lady Piet Sinterklaas was kwijtgeraakt. Het was dus wel even spannend! Pink Lady Piet was dus maar snel op de fiets naar onze school gekomen. Juf Jacintha stond net op het punt om snel de Sinterklaasboodschappen te gaan doen, toen plots een Picnic-busje aan kwam rijden met...... ja hoor...... de Sint. Sinterklaas was erg benieuwd waar zijn andere Pieten waren gebleven. Die bleken na een korte zoektocht achterin het Picnic-busje te zitten. Toen we eenmaal compleet waren kon het feest dan echt beginnen. 


Natuurlijk hebben we met z’n allen liedjes gezongen voor de Sint. Wie er nu mooier kan zingen, de kinderen of de ouders met de juffen en meesters, is niet echt duidelijk geworden (of toch wel... de kinderen zongen wel heel mooi). Daarnaast had juf Jacintha nog een mooie verassing voor Sinterklaas. Zoals ieder jaar kreeg de Sint ook deze keer een cadeautje van de school, namelijk een grote zak reuzekruidnoten. Hij was er erg blij mee en gaat ze gezellig met de Pieten opeten. Voordat de Sint naar binnen ging, kwamen de peuters ook nog even kijken. Iedereen kreeg nog een handje van Sinterklaas.


Sinterklaas en de Pieten werden in het speellokaal eerst welkom geheten door de onderbouw en de peuters en daarna gingen ze door naar de andere groepen. In de middenbouwgroepen werden dansjes gedaan en liedjes gezongen waar de Sint enorm van heeft genoten. In de bovenbouw werden de surprises geopend en de gedichten voorgelezen. Natuurlijk had de Sint voor alle groepen, naast een hele hoop kruidnoten, nog een mooi groepscadeau meegebracht. De middenbouw houdt nog een groepscadeau tegoed; dat was namelijk nog niet aangekomen bij de inpakpieten. Iets om lekker naar uit te kijken!


 


Kortom, het was weer een gezellige ochtend en de Sint heeft beloofd dat hij volgend jaar weer zal komen. Hopelijk is hij dan niet de weg kwijt.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...