Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

In april 2022 hebben we voor het eerst meegedaan met het nieuwe natuurproject Lekker buiten leren. Marielle de Jong heeft toen samen met een collega les gegeven aan de onder- en middenbouw. Het thema was toen lente. 

 

'Het project houd in dat ik met iedere groep 45 minuten naar buiten ga. We beginnen om met de hele groep te kijken wat er op dit moment op het schoolplein te zien en te beleven is. Zoals de knoppen aan de bomen, de bolletjes die nu bloeien of de vogels die bouwen aan hun nest.'

 

Herkenningskaart / zoekkaart Kriebeldiertjes #bij #kever #spin #worm  #duizendpoot #wesp | Speurtochten in de natuur, Natuur, ActiviteitenVandaag is Marielle opnieuw naar Montessorischool Apollo gekomen om de themales zomer te geven. Vandaag stonden centraal de insecten, de bijen, de grassen en bloemen. De les werd gestart met het boek Rupsje nooitgenoeg - Eric Carle. Daarna gingen de kinderen in kleine groepjes opzoek naar insecten met een insectenzoekkaart. Ze hebben uitleg gekregen over de bloemen en de bijen. En als laatste de vlinders. 

 

 

 

In de fotogalerij een kleine impressie van de ochtend. 

 

Alle ouders en oma's bedankt voor uw hulp vandaag!