Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

 

De kinderen van de MS Apollo gaan aan de slag om hun wijk groener en kleuriger te maken. Ieder kind krijgt een zakje bloemenzaad mee naar huis. Je kunt het zaad in de tuin of in een pot zaaien. Een beetje zon en regelmatig water en het wordt een geurig en fleurig geheel.

Bij het paasontbijt kreeg ieder kind een bakje narcissen. Als deze uitgebloeid zijn, kun je ze planten in de tuin of een bak. Laat het groen er aan zitten tot het afsterft. Volgend voorjaar komen ze weer tot bloei. Heb je geen plek in de tuin of in de buurt dan kunnen ze een plekje in de schooltuin krijgen.

 

Meer bloemen voor bijen en vlinders in Leiden

 

In heel Nederland worden op en rond 22 april, de Dag van de Aarde bloemen gezaaid die goed zijn voor bijen en vlinders.  Jullie groep kan meedoen met dit zakje biologisch bloemzaad.

In dit zakje zit een mengsel voor in  de tuin, schoolplein, boomspiegel, geveltuin, maar zaai het niet in een natuurgebied of een park waar de gemeente de inheemse planten wil laten groeien.  Kijk met je ouders ook eens op www.gagoed.nl met tips wat jullie zelf kunnen doen voor meer natuur (biodiversiteit) in de omgeving.  Voor kinderen is het leuk om aan te sluiten bij Oerr van Natuurmonumenten.

 

 

bloemen

Het zakje zaad is ruim voldoende voor een m2 of een grote pot. Meteen op de plek van bestemming zaaien, niet voorzaaien! Geef het wel water als het een tijdje droog is.

Welke soorten het goed doen, hangt altijd af van de tijd dat je zaait.

Tübingermengsel is een beproefd bijen- en vlindermengsel, geschikt voor tuin of akkerrand. Het mengsel bestaat uit zaden van uitheemse planten en cultuurplanten: Phacelia, boekweit, gele mosterd, koriander, juffertje in het groen, goudsbloem, korenbloem, bladrammenas, malva, komkommerkruid, dille, serradella en zonnebloem. Bijen zijn er dol op! Zaaien: rechtstreeks zaaien van april tot in juni.

 

Veel plezier voor jou en voor de bijen en vlinders.

 samen                                            qr