Inloggen

Montessorischool Apollo

preview

Hoe mooi is dat? Een gedeeltelijk zonsverduistering die zich verspreid over alle pauzes laat waarnemen. Helemaal passend bij het mooie kosmische onderwijs dat wij geven. Passend bij ons als montessorischool.

 

In alle bouwen hebben we er even bij stilgestaan. In iedere bouw op zijn

Zo maak je zelf een eclips-camera.

niveau, aansluitend bij de ontwikkeling van de ontdekker, de verkenner en de onderzoeker. 

 

- Wat is een zonsverduistering?

- Wat gebeurt er dan? 

- Wat doet het met de dieren?

- Kunnen wij het ook zien?

- Is het gevaarlijk?

 

We hebben met de kinderen een gaatjescamera gemaakt, want zomaar in de zon kijken is heel slecht voor je ogen. Tijdens het overblijven hebben vele kinderen een poging gewaagd om de verduistering op hun papier te toveren. 

 

Het was mooi om te zien hoe de kinderen samenwerkten en elkaar hielpen. Met je rug naar de zon, zorgen dat je niet je eigen schaduw op het papier hebt en genieten maar. De kinderen waren erg enthousiast. Er was zelfs een meisje die ontdekte dat je via een gaatje in een laurierblad (ook een gaatjescamera) de verduistering kon zien. Zij is op verkenning gegaan. Werkt het ook met andere voorwerpen met een gaatje erin? Dat is waarom we dit onderwijs zo waarderen. 

 

In vele klassen is er ook gekeken via de livestream van de sterrenwacht. We konden ook goed de zonnevlammen zien toen de camera wel 370% vergrootte. 

 

Al met al weer een hele ervaring, beleving rijker. Hier zal nog wel eens over gesproken gaan worden.