Inloggen

Montessorischool Apollo

preview

rettichsaladeRettichsalade 

Ieder week krijgen we drie dagen schoolfruit. Op maandag, donderdag en vrijdag. Soms krijgen we fruit of groente dat we niet kennen. Deze keer was dat rettich. Het lijkt op een witte winterpeen, maar het is een soort radijs.  

Op donderdag heeft de juf de rettich geschild en mochten we vertellen hoe groot stuk we wilden proeven.  Het is dan spannend om te proeven. Sommige kinderen vonden het niet lekker. 

Op vrijdag hebben we een rettichsalade gemaakt. We gingen eerst de rettich schillen en raspen. Daarna deden we er rozijnen in. We deden de 5 appels er gesneden in en daar 20 eetlepels yoghurt. Alles goed roeren en bij onze lunch mochten we een beetje salade. 

 

geschreven door: Lola en Gabi

 

Schoolkippen

Er wonen twee bruine kippen op het schoolplein. Ze hebben wel achttien eieren gelegd. Ze hebben een mooikippennest plekje gekregen. De twee kippen zijn twee vrouwtjes. De eieren hebben wij opgegeten bij de rettichsalade op vrijdag 19 maart. Ze waren niet bevrucht (dat had de juf gecontroleerd). We hadden genoeg eieren voor de hele school (de klassen die er toen waren). Iedere klas kreeg drie eitjes. 

geraapte eiereneieren snijden

geschreven door: Wouter

 

Pasen

Paastafel

In de afgelopen week kleurde de school frisse lentekleuren. Vazen met paastakken sierden de klassen en de beide halletjes waren in paassfeer gebracht. In de verschillende bouwen werden er paas- en lenteknutsels gemaakt. 

 

scorebordOp Goede Vrijdag traditioneel ons paasontbijt. Alle klassen waren omgetoverd tot een heus Montessorischool Apollo restaurant, waar de kinderen mochten genieten van het met elkaar eten. Na het ontbijt de corona-versie van het paaseierenspel. Alle klassen hebben 10 minuten geprobeerd om zoveel mogelijk eieren te vinden. Er waren er 100 verstopt! Na afloop mochten de kinderen in 5 minuten de eieren weer verstoppen voor de volgende klas. We moeten zeggen dat sommige toch wel heel goed waren verstopt. Op dit moment liggen er nog 39 eieren op het plein ;-) 

 

De klassen OBB, MBB en BBA verdienen de eervolle vermelding. Zij hebben van hun bouw de meeste eieren gevonden! Gefeliciteerd!

 

Alle kinderen hebben na afloop een chocolade-ei en een blauw druifje gekregen.