Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Inline imageVoor de kerstvakantie won Khalil de Schoolfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Normaal gesproken vindt de ronde daarna, de Regiofinale, in een van de Leidse bibliotheken plaats. Tijdens deze ronde nemen kinderen van verschillende scholen het tegen elkaar op om een plaatsje in de provinciefinale te bemachtigen. Dit jaar werd de Regiofinale op school georganiseerd: geheel digitaal. Al om 8.15u stond Khalil vol goede moed en gezonde spanning voor het hek van de school te trappelen om aan de dag te beginnen. Om 11.15u was het dan zover. Na een ochtendje lekker werken en even een frisse neus buiten gingen we online! Naast Khalil was heel groep 8 aanwezig om hem te supporten. Wat een kameraadschap!

 

Goed! Over naar de Regiofinale! Eerst werd er kennisgemaakt met de jury. Hierin zat onder andere Loes Riphagen: schrijfster van het Prentenboek van het jaar 2021: Coco kan het! Hierna volgden de zeven lezers die onder andere voorlazen uit De Griezels, Achtste-groepers huilen niet en Dagboek van een muts. Khalil leverde zijn bijdrage door als zevende en laatste lezer uit het boek Het leven van een loser (deel: Bekijk het maar!) van Jeff Kinney te lezen. Khalil las goed op tempo, met een prettige toon en wist de humor uit zijn fragment goed over te brengen. Grote Klasse, met een hoofdletter K!

 

Na een korte Voorleesquiz via Kahoot was het tijd om de winnaar bekend te maken. Spanning en tromgeroffel vulden het lokaal 🥁🥁🥁🥁 Ondanks Khalils fantastische voorleeskwaliteiten won hij de Stadsfinale echter niet. Wat buiten kijf staat, is dat het heel knap is dat Khalil zover is gekomen en dat hij uitstekend heeft voorgelezen. Daarom ontvang hij van BplusC dan ook een mooie cadeau. Complimenten dus aan Khalil en ook aan alle supporters die de Regiofinale hebben meebeleefd!