Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Kinderboekenweek 2021 evenementen bezoeken? Alle boekentips en evenementen  | Paagman

 

kbw1De KinderBoekenWeek (KBW) is vandaag gestart en heeft als thema: Worden wat je wil. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de KBW 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

 

De KBW begint op 6 oktober en duurt tot 17 oktober. In deze week willen we het belang en plezier van lezen onder kinderen tussen de 6 en 12 jaar extra onder de aandacht brengen. Er komen ouders over hun beroep vertellen op school in de verschillende klassen. Leesouders kunnen zich (via de mail van 5 okober 2021) opgeven om met kinderen te komen lezen. De rode en de groene hal en het trappenhuis (bij de ingang van de peuterspeelzaal) zijn aangekleed in het thema KBW. In de klassen zullen er lessen worden gekoppeld aan de KinderBoekenWeek. 

 

kbw2 kbw3 kbw4 kbw5

 

Ieder jaar wordt er een lied speciaal geschreven en opgenomen door Kinderen voor kinderen ter ere van de KBW (klik op het logo hieronder). 

Kinderboekenweeklied 2021 - Ik Word Lekker Wat Ik Wil!

 

In de mediagalerij, alleen voor gebruikers, vindt u foto's van onze activiteiten tijdens de KinderBoekenWeek. 

 

Beroep in de klas

De kinderen in de onderbouw hadden vandaag bezoek van een ouder die kwam vertellen over haar beroep. Ze zagen het al snel.... een mevrouw met een witte lange jas aan; die moet vast een dokter zijn! Vandaag was er bezoek van een kinderarts. Er is een heleboel verteld over hun eigen ervaringen met het ziekenhuis en ziek zijn en er zijn een heleboel vragen gesteld. We hebben de instrumenten bekeken die ze mee had genomen, en besproken waar die voor dienen; voor het controleren van je oren, je reflexen en het hart natuurlijk. Met de stethoscoop mochten de kinderen zelf allemaal even het hart luisteren van een ander. Een leuke ervaring!

 

Ook in de andere bouwen hebben we bezoek gehad van ouders. We hebben in de middenbouw kennisgemaakt met een tolk (die mensen bijstaat in allerlei situaties en die zelf onvdoldoende Nederlands spreken). De bovenbouw heeft bezoek gehad van een ouder die asl verzorgende nachtdiensten draait en een ouder die rechten doceert aan de Universiteit. 

 

Verwondering om de hoek groep 5 t/m 8, zie de foto's.

De kinderen hebben een flyer meegekregen waarmee ze zich in kunnen schrijven op verschillende workshops.

 

Tim de kleine boswachter (MB),  zie foto's.

In de klassen is het boek voorgelezen. Tim is gek op het bos en buiten zijn. Hij is eigenlijk al bijna boswachter, net als zijn vader. In één van de verhalen wil Tim een hut bouwen in het bos. Daar treft hij Tippi, een meisje dat net hetzelfde plan had. Ze besluiten samen te werken. De kinderen hebben in tweetallen een hut gebouwd, maar dan in het klein. Daarvoor zijn ze eerst op verkenning gegaan en hebben materialen verzameld tijdens het buitenspelen.