Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

lo33 oktober moet je vieren 3 OctoberVereeniging on Twitter:

op de kermis en in de stad.

 

Haring, hutspot, wittebrood

Daar komen geuzen, daar komen geuzen.

Haring, hutspot, wittebrood

Daar komen geuzen al in hun boot.

 

Traditioneel Leids liedjesfeest voor 3500 kinderen, het minikoraal, mocht weer live! Na weken repeteren met de muziekjuf en met gisteren een optreden bij de Zuidwester, fietsten de kinderen uit de bovenbouw van Montessorischool Apollo vanmiddag naar het Garenmarktplein. Dit jaar waren er plekken gereserveerd voor de tribunes en zaten we goed in zicht van de camera's. Het bleef helaas niet helemaal droog. Desondanks genoten alle kinderen, juffen en ouders en werd er uit volle borst meegezongen. Fietsouders bedankt voor jullie inzet. 

hutspot

Op vrijdag 1 oktober vierden wij met alle kinderen van Montessorischool Apollo het Leidens Ontzet. We verzorgden deze dag de lunch; volgens de Leidse traditie wordt er hutspot, met of zonder klapstuk, gegeten. 

Voor wie dat wil was er vegetarische jus voor 'in het kuiltje'. Dit werd allemaal warm op school aangeleverd door slager Hartekamp. Er werd limonade geserveerd en als toetje waren er druiven. In alle klassen is er heerlijk gesmuld van de hutspot. De één kon er geen genoeg van krijgen, bij een ander bleef het bij proeven.

Een mooie traditie waar onze kinderen mee opgroeien. Zie ook net boven het kraampje de tekst van Maria Montessori: 'Niets in de geest...wat niet in de zintuigen is geweest'.

 

Al met al weer een geslaagde viering van Leidens Ontzet!

LO1

 

LO

 

ps. hou de mediagalerij in de gaten voor meer foto's