Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Afbeeldingsresultaten voor koningsspelen 2018Op vrijdag 20 april doen wij weer mee met de landelijke Koningsspelen. Deze worden voor ons in hoofdlijnen georganiseerd door Koningsspelen Leiden. De Sportcommissie van onze montessorischool maakt dat alles op onze school goed en sportief verloopt. Alles verloopt volgens een strak schema binnen de normale schooltijden. Het is dus belangrijk dat iedereen stipt om 8.30u op school is.


 


De kinderen zijn de hele ochtend bezig met verschillende spelletjes en sporten in teamverband en worden daarbij begeleid door leerlingen van het Vlietland College Leiden (midden- en bovenbouw) en ouders (onderbouw). De midden- en bovenbouwgroepen sporten op de sportvelden van VV Leidsche Boys, waar we gezamenlijk heenlopen. De onderbouw blijft op school en doet alle spellen op ons eigen groene schoolplein. Aan het einde van de ochtend komt iedereen weer terug in de eigen groep en sluiten we daar de Koningsspelen af met een Koningslunch. Na de lunch blijven de kinderen gewoon op school want het is qua tijd een reguliere schooldag.


 


Op deze dag nemen de kinderen zelf hun normale fruittussendoortje en drinken mee van huis en krijgen ze de lunch, inclusief drinken, van de Stichting Koningsspelen. Er zijn geen kleedkamers beschikbaar, dus vanuit huis alvast sportieve kleding (kijk naar het weer!) aan en vooral goede stevige (buiten)sportschoenen.


 


Samenvattend:


- Vrijdag 20 april zijn de Koningsspelen.


- Het is een gewone schooldag, van 8.30u tot 14.30u.


- De midden- en bovenbouw lopen gezamenlijk naar de sportvelden (echt om 8.30u aanwezig zijn dus!).


- De onderbouw sport op het eigen schoolplein.


- Thuis alvast sportieve kleding en (buiten)sportschoenen aan doen.


- Kinderen nemen zelf drinken en fruit mee voor in de ochtendpauze (geen snoep en/of ongezonde snacks).


- Kinderen krijgen lunch op school van de Stichting Koningsspelen.