Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Het was de afgelopen weken weer een drukte van jewelste. Een feestelijke drukte welteverstaan. De Sint en zijn Pieten hebben ons weer een hoop plezier gebracht. Er staken tijdens de sinterklaastijd echter ook spontaan een hoop interessante leervragen de kop op. Hoe ruim je een klas slim op na een bezoek van Rommelpiet? Hoe bak je met een hele klas overheerlijke taartjes? Hoe maak je een surprise? Hoe kan Wellespiet ervoor zorgen dat de zwaar beladen stoomboot toch kan aankomen in Maassluis? Kortom, een gezellige traditie gevuld met leerzame momenten.

 

De intocht op 5 december was natuurlijk weer een waar hoogtepunt. Vele kinderen hadden zich speciaal voor deze dag in een prachtig pietenpak gestoken. Weer anderen hadden thuis zelfs een kijkje in de schoorsteen genomen: zij zaten vol met roetvegen! Buiten op het plein werd de Sint onthaald door een enthousiaste kinderhaag. Hij had een mysterieuze kist meegebracht waarin één van zijn Pieten zat verstopt. Wat een verrassing was dat zeg!

 

Na een dag vol feestelijk gezang voor de immer vriendelijke en wijze goedheiligman in de speelzaal, en een bezoek aan de bovenbouw tijdens de surpriseochtend, was het tijd om afscheid te nemen. We kijken nu alweer met smart uit naar het volgende bezoek van de Sint!