De toekomst van Zuidwest: Montessorischool Apollo draagt bij!
27 november 2019 16:34

Het Leidse college van burgemeester en wethouder is gisteren op werkbezoek geweest in Leiden Zuidwest. De ‘collegetoer’ voerde hen ditmaal naar het Vlieland College waar het stadsbestuur in gesprek ging met de scholieren. Onderwerp was de toekomst van de wijk. Een flink deel van de middag was het college in gesprek met ongeveer 35 leerlingen van het Montessorischool Apollo, PC Basisschool De Ley, het Vlietland College en Wereldschool Leimundo. Van elke school was een groep leerlingen afgevaardigd. De ideeën die de leerlingen aandroegen, dienen als input voor de doorontwikkeling van het ‘Ontwikkelperspectief Leiden Zuidwest’.

Namens onze school nam een team van zes bovenbouwers deel, namelijk: Rutger, Marijn, Ahlam, Awab, Kaja en Maaike. De eerste ronde gingen onze kanjers in gesprek over thema's als wijkvoorzieningen, buurtgroen en omgang tussen jongere en oudere bewoners. De tweede ronde kregen ze een symbolisch budget van duizend euro en mochten met dat geld hun ideale stukje wijk inrichten. Het viel de aanwezige volwassenen op dat de kinderen heel erg gericht waren op een prettige leefomgeving voor jong én oud. Niet alleen speeltoestellen en jeugdhonken, maar ook genoeg bankjes voor ouderen en een sportcentrum in de buurt om na een lange werkdag makkelijker aan een goede gezondheid te kunnen werken. Constructief én sociaal, zo kennen we onze montessorianen!

Na de twee rondes mochten de kinderen een stem uitbrengen op hun parel van Zuidwest. Dat wil zeggen: het mooiste stukje grond of de mooiste voorziening in Zuidwest. Het Hooghkamerpark, de blauwe doelen, het groen aan de Mozartstraat, het groen langs de Korte Vliet, speeltuin de Vijf Hoven, ze kwamen allemaal aan bod. Uiteindelijk won (met 15 stemmen) Woonzorgcentrum De Parelvissers.

 

Nog een leuk weetje: Tijdens de pauzes hebben we goed kennis kunnen maken met onze burgemeester. Hij stelde de kinderen en de meester de nodige vragen over onze school en concludeerde dat het goed is dat er in Leiden een school staat waar kinderen op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen en leren. 

 

Meer lezen en zien? Klik dan op onderstaande link!

- Stadsbestuur in gesprek met scholieren in Leiden Zuidwest (Sleutelstad.nl)

 

Inline image

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...