Kinderboekenweek 2019: Reis mee!
4 oktober

Inline imageAllemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema ‘Reis mee!’ gaan we op reis in kinderboeken. Dit jaar vindt de Kinderboekenweek plaats van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober. Op school starten we hiermee op maandag 7 oktober.

Aan iedere klas wordt een groep vervoersmiddelen gekoppeld, waar we meer over gaan leren. Denk bijvoorbeeld aan vervoersmiddelen in en op het water of aan bouw- of ruimtevoertuigen. In de midden- en bovenbouw werken we zoals u weet met de Taal: Doen!-kast. Deze week zetten we enkele raad&daadkaaten centraal. De kinderen gaan vervolgens zelfstandig informatie inwinnen over het onderwerp of bijvoorbeeld een recensie schrijven bij één van de themaboeken.

De kinderen mogen deze week op twee dagen een eigen, klein vervoersmiddel meenemen naar school om tijdens de kleine pauze mee te spelen (onder- en middenbouw vanaf maandag, bovenbouw vanaf dinsdag). U kunt denken aan een skateboard, stelten, step, springstok of skeelers (geen elektrische vervoersmiddelen). We parkeren kleine vervoersmiddelen buiten in een speciaal daarvoor ingericht gebied. De kinderen kunnen gebruikmaken van het verkeersplein (OB) of het basketbalveld met daarop o.a. een slalomparcours (MB & BB). Let op: Het uitlenen van spullen aan elkaar is niet toegestaan, op school is ook het een en ander te leen. De school is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan de meegebrachte spullen. 

Heeft u in de nieuwsbrief gelezen over onze boekenmarkt op 11 oktober? De kinderen mogen vanaf woensdag 9 oktober boeken meenemen voor de ruilkraam waarvoor zij een waardebon ontvangen om te gebruiken op de boekenmarkt. Koopt u liever nieuwe boeken? Dan kunt terecht bij de stand van de Readshop. We hopen u allen vrijdag 11 oktober om 14.30u te zien op de boekenmarkt.

 

Met letterrijke groeten,

De Kinderboekenweekcommissie van Montessorischool Apollo

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...