De biebbus komt er weer aan!
15 oktober

Inline imageDe biebbus is een rijdende bibliotheek speciaal voor kinderen die onze school zes keer per schooljaar bezoekt. Het eerste bezoek van dit schooljaar staat gepland op donderdag 17 oktober 2019. De kinderen, jong en oud, zoeken samen met hun groepsleid(st)er uit welke biebboeken vorig jaar geleend zijn en brengen deze netjes terug. Eenmaal aangekomen in de biebbus kiezen ze een mooi, spannend of grappig leesboek uit. Daarnaast mogen ze ook nog een interessant informatieboek lenen. Op deze manier maken de kinderen kennis met verschillende tekstsoorten.

Het kiezen van boeken wordt door de kinderen ervaren als een leuke en boeiende activiteit. In de klas worden de boeken met plezier gelezen, bekeken en besproken. Het is extra mooi om te zien wanneer kinderen elkaar enthousiasmeren hun gekozen boek te lezen en er zo een ware leesruilhandel ontstaat. Zo kan het dus gebeuren dat uw kind niet één of twee, maar wel drie of vier biebboeken gelezen heeft voor de biebbus weer voor de deur staat.

Weet u wat net zo mooi en leuk is? Uw kind een stukje laten voorlezen uit zijn of haar gekozen biebboek als u om 14.30u even het werk komt bekijken. Of samen met uw kind een wisselleesbeurt van vijf minuten plannen (uw kind een bladzijde, u een bladzijde en zo blijven afwisselen). Of gewoon even lekker naar de mooie illustraties kijken en daar wat over praten! Niet alleen goed voor de leesvaardigheid maar net zo goed het leesplezier!

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...