Leidens Ontzet
2 oktober

Donderdag 29 september 2022 - Hutspotmaaltijd 

Op donderdag 29 september vierden wij met alle kinderen van Montessorischool Apollo het Leidens Ontzet. We verzorgden deze dag de lunch; volgens de Leidse traditie wordt er hutspot, met of zonder klapstuk, gegeten. 

Voor wie dat wil was er vegetarische jus voor 'in het kuiltje'. Dit werd allemaal warm op school aangeleverd door slager Hartekamp. Véle kinderen roken de heerlijke geur van de hutspot al buiten en door de gangen en kwamen even vragen of het al tijd was om te eten... In alle klassen is er heerlijk gesmuld van de hutspot. De één kon er geen genoeg van krijgen, bij een ander bleef het bij proeven. Er werd limonade bij geserveerd en als toetje was er ananas, meloen, stukjes appel en peer.

Hartekamp

Het was weer een geslaagde viering van Leidens Ontzet!

 

Vrijdag 30 september 2022 - Minikoraal

Vrijdagmiddag zijn de kinderen van de bovenbouw naar het Garenmarktplein gefietst. De 3 October Vereeniging organiseerde dit jaar de 30e editie van de Minikoraal. Ruim 3000 leerlingen komen in 3 oktobersferen met liederen uit de Minikoraal. Het is hét grootste zangevenement voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 uit het basis- en speciaal basisonderwijs uit Leiden en de ommelanden. De jongens en meisjes zingen met helden van toen en nu over het beleg en ontzet van Leiden. Er is uit volle borst meegezongen! 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren