Wederom ALLE verkeersexamenkandidaten GESLAAGD!
21 mei

Inline imageVanochtend was het dan eindelijk zover: tijd voor het Praktisch Verkeersexamen. Om half negen stonden de negentien verkeersexamenkandidaten klaar op het basketbal. Even controleren of de laatste aanpassingen nog gedaan waren en vervolgens alle fietsen voorzien van een officiële keursticker. Dat was alvast succes nummer 1! Na een prettige en rustige fietstocht richting de Hoge Mors kwamen we stipt op tijd aan bij het Granaatplein, de startlocatie. Even de hesjes wisselen, vervolgens weer netjes in de rij gaan staan en met elkaar nog effe lekker zenuwachtig doen. Om negen uur was het dan echt tijd om te starten: Lucas beet het spits af en Jim sloot af. Om half tien hadden alle kinderen hun examen afgerond en kon er onder het genot van een pakje Wicky nog even worden bijgepraat: "stak ik mijn hand nou duidelijk uit in die scherpe bocht?", "ben jij de weg nog kwijtgeraakt?", "vonden jullie de route ook zo makkelijk?" Ondertussen probeerde één van de instructeurs op discrete wijze aan meester Wouter mede te delen dat de uitslag van het examen vanmiddag al bekend gemaakt zou worden. Helaas voor onze instructeur werd het bericht ogenblikkelijk door een paar supernieuwsgierige examenkandidaten opgevangen: "Horen jullie dat!!! Vanmiddag weten we het al!!! SPANNNNNNEEEEEEND!!!!" Ondanks deze (inderdaad) spannende mededeling is er op school nog verbazingwekkend goed gewerkt door onze 'oudsten in wording'. Kanjers, met een hoofdletter K!

 

Om een uur of kwart over twee betrad groep 8'er Karim de lokalen van meester Theo en meester Pelle met de boodschap dat alle examenkandidaten zich om half drie moesten melden bij meester Wouter. Waarom, dat liet zich natuurlijk al snel raden. Helaas voor onze grote vrienden en vriendinnen had de meester iets te goed naar het Eurovisie Songfestival gekeken, en dan vooral naar de bekendmaking van de winnaar: "Ik werd vanmiddag gebeld... door Verkeersexamenbureau Nederland...... en aan de lijn vertelde de hoofdinstructeur mij......... dat jullie een keurig nette groep kinderen waren............". De spanning was ondertussen om te snijden! De meester vervolgde: "Naast netjes... waren jullie ook heel secuuuuuuuurrrrrrrr...... jullie hebben namelijk maar weinig fouten gemaakt........." Robert hield het niet meer: "Meester!!! Vertel het nou!" Tot Roberts grote schrik liet meester Wouter een extra lange pauze vallen waarna hij op zijn dooie gemakje verder ging: "En omdat jullie zo weinig fouten hebben gemaakt............ kan ik jullie vertellen.................. DAT JULLIE ALLEMAAL GESLAAGD ZIJN!!!" Een luid gejoel volgde en negentien blije gezichten verlieten opgelucht en vol trots het schoolgebouw: wederom 100% geslaagd! Voor een feestelijke uitreiking van de verkeersdiploma's was vandaag nog geen tijd, maar zoals de kinderen weten: die gaan we zeker nog plannen!

 

Bij dezen willen we als school een woord van dank uitspreken naar alle ouders voor het oefenen van de examenroute. Een extra woord van dank gaat uit naar Madeleine (moeder van Floriaan), Leonie (moeder van Sarah) en Paul (opa van Kaja) voor het meefietsen en het vervullen van vrijwilligerstaken tijdens het Praktische Verkeersexamen.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...