Meisjesvoetbaltoernooi: Naar huis met 4 punten en 4 doelpunten!
10 april

Inline imageHerinnert u zich het meisjesvoetbaltoernooi van 2018 nog? Nou, coach Ouwehand wel. Toen wonnen de meiden namelijk hun eerste wedstrijd in jaren. Na een zinderende wedstrijd tegen een sterke tegenstander stapten onze montessorileeuwinnen met een 1-0 eindstand van het veld af. Het toernooidoel destijds was: het maken van één doelpunt. Wel, dat deden we dus precies op het juiste moment. Drie punten in de pocket en vol trots naar huis! Het toernooidoel van dit jaar ging wel even iets verder. Niet alleen wilden de meiden een overwinning boeken, ze wilden tevens met ruimere cijfers winnen. Er moest daarnaast ook minstens een vierde punt behaald worden. Kortom, ze deden met zijn allen een flinke schep op het doel van het voorgaande jaar.

Op woensdag 10 april om 13.00u was het dan zover. Shirin, Esmay, Meryam, Carlijn, Eveline, Rosa, Amélie, Sarah, Arya en Janne verzamelden zich vol goede moed en zelfvertrouwen bij coach Ouwehand voor de eerste tactische besprekingen van de middag. Zoals u van een Nederlands team mag verwachten, werd er aanvallend gespeeld: 1 keeper, 2 verdedigers, 2 middenvelders en 3 aanvallers! De flanken moesten goed bevrouwd worden, wisten we nog van vorig jaar. Via de flanken komen namelijk al die mooie voorzetten voor het doel van de tegenstander. Om 13.30u stapten de dames vol adrenaline het veld op om dan hun eerste wedstrijd van de middag te voetballen tegen het team van OBS Anne Frank. Al rond de vierde minuut was het raak voor MSA: Eveline scoorde met een flinke poeier de 1-0 en werd door haar enthousiaste teamgenoten overladen met complimenten en duimpjes omhoog. Niet veel later pikte Carlijn de bal op in de voorhoede en zette MSA op 2-0! Na 13 minuten klonk het laatste fluitsignaal en konden we het eerste doel van de middag afvinken: gewonnen en wel met 2-0! 

Na een pauze van een half uur was het tijd voor de tweede wedstrijd tegen de Morskring. Creatief als we zijn, draaiden we de score deze wedstrijd om en verloren we met 2-0. Het werd nog bijna 2-1, maar de lat stond een puike boogbal van Eveline in de weg. Helaas, pindakaas. We lieten ons echter niet uit het veld slaan. In onze derde wedstrijd moesten we tegen het sterke team van Woutertje Pieterse. We kwamen dankzij (alweer) Eveline op een 1-0 voorsprong, maar wisten deze helaas net niet vast te houden. In de slotminuten kwam de spits van de tegenstander vrij voor ons goals en maakte de open schotkans genadeloos af: 1-1. Niet gewonnen, maar wel een punt behaald! Eén keer winnen + één keer gelijkspelen = 4 punten. Weer een doel behaald! De laatste wedstrijd, tegen de Lorentzschool, zaten de meiden er even doorheen. Ze vochten als leeuwinnen maar konden niet voorkomen dat de wedstrijd met 1-4 verloren werd. Eveline zorgde er met haar derde goal van het toernooi wel voor dat we een heuse teamtopscorer in huis hadden. Dat is ook al een tijdje niet meer voorgekomen. Nog een mooi wapenfeit om aan ons lijstje toe te voegen. Very Nice, met een hoofdletter N!

Naast de goals van Eveline hebben we ook kunnen genieten van het katachtige keeperswerk van Janne en Amélie, het knappe verdedigingswerk van Esmay en Rosa, de weergaloze loopacties van Arya, Shirin, Sarah en Meryam en het onvermoeid heen en weer pendelen tussen aanval en verdediging door Carlijn!

 

Team en coaches (na de tweede wedstrijd werd coach Ouwehand ondersteund door coach Boufares) willen alle supporters, jong en oud, bedanken voor weer een gezellige en sportieve middag. Volgend jaar door naar de volgende ronde? We gaan het zien!

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...