Montessori Meets Teachers from Japan
7 september

 

Japan

Op donderdag 6 september is onze school bezocht door 15 studenten uit Japan. Zij kwamen hier onder leiding van twee professoren, kijken naar ons montessori-onderwijs. Zoals u gewend bent bij 'het kijkje in de klas', verbleven de studenten ook op een krukje en keken zij rond. Mevrouw Poldervaart ontving de buitenlandse gasten, samen met meester Martijn, die zelf ook een goed woord Japans spreekt. De moeder van Takami was ook aanwezig om de vragen van de studenten te beantwoorden. Heel fijn deze participatie in de school.

 

We zien deze momenten van uitwisseling altijd als een kans om de mooie en sterke aspecten van ons montessori-onderwijs te promoten. Vooral het individueel werken, het zelf keuzes maken en hoe de leid(st)ers dan de voortgang bewaken, waren voor hen een groot contrast met de wijze waarop zij het onderwijs gewend zijn.

Blij en dankbaar zijn de studenten van University Teikyo Japan vertrokken. We verwachten dat er volgend jaar weer een nieuwe groep bij ons komt kijken, en dat vinden wij een grote eer!

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren