Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari heeft het team van Montessorischool Apollo deelgenomen aan de tweedaagse landelijke onderwijsstaking. Hieronder kunt u lezen op welke wijze wij onze stakingsdagen hebben vormgegeven. 

 

Inline imageDe eerste stakingsdag hebben we deelgenomen aan de stakingsdag openbaar onderwijs PO en VO Leiden, georganiseerd door PROOLeiden/Leiderdorp, Stedelijk Gymnasium Leiden en Scholengemeenschap Leonardo da Vinci Leiden. Het primair en voortgezet openbaar onderwijs verenigden zich deze dag om de aantrekkelijkheid van het leraarschap extra aandacht te geven, maar ook om op een positieve en constructieve manier aandacht te vragen voor het mooie en belangrijke werk dat door scholen verricht wordt.

In de vorm van workshops, gespreksrondes en discussiedora zijn we met elkaar op zoek gegaan naar mogelijkheden om kwalitatief hoogstaand en toekomstbestendig onderwijs te organiseren. Welke (financiƫle) middelen zijn nodig? Hoe begeleiden we startende leerkrachten? Kunnen we ervaren en bevolgen mensen uit het bedrijfsleven naar het onderwijs trekken? Hoe zetten we onze eigen expertise optimaal in? Vraagstukken die dagelijks door onze hoofden spoken en waar we op deze dag breed over hebben kunnen sparren.

 

Inline imageVoor de tweede stakingsdag hadden we ons als vrijwilligers aangemeld bij verzorgingshuis Haagwijk aan de Beethovenlaan. Ook de zorg is namelijk een sector waarin structurele investeringen nodig zijn om goede ondersteuning te kunnen waarborgen. In het geval van verzorgingshuis Haagwijk niet aan jongeren, maar juist aan ouderen. Het was mooi om te zien met hoeveel liefde en passie het personeel zich inzette voor hun dagelijkse zorgtaak.

We hebben onder andere spelletjes gespeeld, gesprekken gevoerd en de middagmaaltijd geserveerd. Ook hebben we meegeholpen tijdens het gezamenlijke spel koersbal, waarbij twee teams zo dicht mogelijk met hun ballen bij de 'jack' (een kleine witte bal) proberen te komen. De ouderen en het verzorgend personeel waren blij met de extra aandacht die we hen konden bieden. Wij op onze beurt waren blij dat we ons steentje bij konden dragen aan dit mooie en dienstbare werk.