Inloggen

Montessorischool Apollo

preview

Afbeeldingsresultaat voor rekendag 2019 uit verhoudingOok dit jaar doet onze montessorischool weer mee aan de Grote Rekendag! De Grote Rekendag is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

De Grote Rekendag vindt plaats op woensdag 3 april en het thema van dit jaar is 'Uit Verhouding'. Kinderen verkennen tal van situaties waarin de verhoudingen niet kloppen. Daarvan zijn er genoeg. Denk maar aan een uitvergroot ijsje of zak patat voor een snackbar. Het verkennen van dergelijke situaties leidt tot verhoudingsgewijs redeneren, maar ook tot meetactiviteiten en het verkennen van de ruimte (meetkunde). Het onderliggende doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk. Precies zoals we in het montessorionderwijs gewend zijn! 

 

Schoolbrede opening vanaf 8.30u

Zoals iedere editie van de Grote Rekendag, starten we ook dit jaar weer met een gezamenlijke opening op het basketbalveld. Dit jaar organiseren we een heuse modeshow. De kinderen mogen zich uitdossen in kleding die lekker uit verhouding is. Te groot of te klein, vandaag maakt het niet uit. Zolang de kleding maar lekker uit verhouding is :-)

 

U bent van harte uitgenodigd om op het plein de opening bij te wonen. Er is voor u een speciaal oudervak ingericht. Deze herkent u aan de pionnen en stapstenen die op het plein zijn uitgezet. De opening begint om 8.30u en zal om circa 8.50u afgelopen zijn. De kinderen gaan vervolgens onder begeleiding van hun groepsleid(st)er naar de klassen, waar om 9.00u de Grote Rekendag in de groepen zal starten.

 

"Door te ‘spelen’ leren kinderen. Mijn spelen is leren, mijn leren is spelen. De wereld wordt onderzocht, de verschijnselen en de structuren. Dat geeft het kind zelfvertrouwen en moed om zich vrij in de wereld te kunnen ontplooien. Kinderen worden geïnspireerd om verbeeldingskracht te ontwikkelen en achterliggende samenhangen te ontdekken en te zien, de actieve bouwstenen voor de intelligentie en de mathematische geest. Het onderwijs dat erop gericht is een natuurlijke onderzoekende grondhouding te ontwikkelen, leidt tot het verwerven van diepere inzichten en het ontwikkelen van de verbeeldingskracht."

Inline image

 

~ Maria Montessori