Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Afbeeldingsresultaat voor archeonAfgelopen maandag is de middenbouw op schoolreis geweest naar het Archeon. Bij binnenkomst hebben we ons vermaakt in de Middeleeuwen. Er was een page die ons een training zwaardvechten heeft gegeven en een barbier-chirurgijn die ons in zijn huis toeliet. We konden boogschieten en bij de ambachtsdames nat vilten.


 


Na een gezamelijke lunch in de herberg, gingen alle drie de groepen uiteen om hun doe-route door de prehistorie te lopen. Een heuse jager/verzamelaar liep ons hun gewoontes zien en we mochten toetreden tot hun stam middels een ritueel met okerverf. Daarna werd er bij de eerste boeren brood gebakken boven gloeiende kooltjes en hebben we gekeken wat mensen toen aten. Van meelwoorden tot graan, alles is voorbij gekomen. In de tijd van de hunebedbouwers aangekomen hebben we onze krachten gebundeld en een kei van 1000 kilo versleept. Tot slot in brons en ijzertijd sieraden gemaakt en gezien hoe je met vuursteen en tondel een vuur aanmaakt. Nauwelijks bijgekomen van dit avontuur, moesten we ons al naar de arena in de Romeinse tijd haasten! Daar hebben we het gladiatorengevecht live gezien. Wat een spektakel!


 


Toe aan een welverdiend ijsje en wat vrije tijd. Veel kinderen wilden nog 'even gauw' een workshop volgen. Enkele groepjes vonden de speeltuin een fijne plek en hebben daar het laatste stukje van hun dag doorgebracht.


 


Een groot woord van dank voor alle ouders die ons geholpen hebben. Wij hebben genoten! De kinderen ook.