Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Het was weer volop genieten geblazen in de bovenbouw vanmiddag. De tentoonstelling over de Nieuwe Tijd stond namelijk op het programma. Een waar succesnummer waarin onder andere aandacht besteedt werd aan heersers als Lodewijk XIV en Napoleon, de mode uit de pruikentijd en de zich rap ontwikkelende wetenschap. Onze bovenbouwkunstenaars trakteerden de bezoekers op tekeningen, muurkranten, puzzels en quizvragen. Er was zelfs een heus planetarium aanwezig.


 


De tentoonstelling werd georganiseerd naar aanleiding van de lessen die we de afgelopen maanden besteed hebben aan de Nieuwe Tijd, de historische periode die grofweg van 1500 tot 1800 duurde. Belangrijke vorsten als Lodewijk XIV en Napoleon passeerden de revue, maar bijvoorbeeld ook kritische denkers als Spinoza en Kant mochten natuurlijk niet ontbreken. Eveneens is er aandacht besteed aan kenmerkende ontwikkelingen als de Nederlandse Gouden Eeuw en de Franse Revolutie.


 


Kortom, een leerzame periode die is afgesloten met een evenzo leerzame en interessante tentoonstelling. We willen alle belangstellenden bij dezen bedanken voor hun komst. Uw aanwezigheid in combinatie met het enthousiasme van onze bovenbouwers maakt iedere tentoonstelling immers toch weer tot een waardevolle ervaring.