Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Donderdag 15 juni troffen we het met een schitterende dag voor ons schoolreisje. Na een korte rit met de bus kwamen wij aan bij het Museon in Den Haag. Schoolreis MB

De groep werd opgesplitst in twee groepen. De ene helft van de middenbouwers begon met de les over fossielen. Na een korte introductie konden de kinderen hier aan de slag met echte fossielen. Ze mochten beetgepakt worden, er moesten vragen beantwoord worden en een puzzel opgelost. 

De andere helft van de kinderen startte heel aktief met de tentoonstelling "Move and play". Hier konden de kinderen spellen doen waarbij zij met hulp van de nieuwste technieken uitgedaagd werden om heel snel of juist heel handig te zijn. Door goed samen te werken lukten de spellen nog beter. Na het pauzehapje was het tijd om de groepen te wisselen.

 

De middagpauze hebben wij doorgebracht in de tuin van het museum, waar wij in de schaduw van de bomen gepicknickt hebben. De kinderen waren al snel weer aan het spelen  en rollen in het gras, terwijl de volwassenen een kopje koffie dronken.

 

Daarna gingen wij met zijn allen naar het Omniversum, waar we gingen genieten van de animatiefilm 'Fly me to the moon'. Nog onder de indruk van de film stapten wij in de bus die ons snel naar Katwijk bij de monding van de Rijn bracht. Daar vandaan zijn wij het strand opgelopen waar de kinderen met scheppen en schepjes aan de slag konden om zelf rivieren en meren te graven. Na nog een lekker ijsje was het al weer de hoogste tijd om sokken en schoenen weer aan te trekken om terug naar school te gaan.

Het was een zeer geslaagde dag! Alle hulpouders nog hartelijk bedankt voor de begeleiding.