Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

U heeft het vast al gehoord: afgelopen woensdag kreeg onze school hoog bezoek, er kwamen twee Pieten langs! Ze kwamen met een boodschap van Sinterklaas:

 

Lieve kinderen van Montessorischool Apollo,

 

Sinterklaas wil jullie graag wat vertellen. Ik ben nu zo’n halve week in Nederland en heb het heel druk. We zijn met flinke storm op zee hierheen komen varen. Gelukkig zijn we goed aangekomen. Er arriveren nog steeds allerlei pakjes in het Pietenhuis. Hoe gaat het met het vullen van mijn Grote Boek? Staat er van ieder kind al iets ingeschreven? Ik ben blij dat jullie mij zo helpen. Laat het maar eens zien aan de Pieten. Met deze brief wil ik jullie vragen of jullie het een leuk idee vinden om je schoen morgen te zetten. Ik denk het haast wel. Jullie zingen toch wel een paar mooie liedjes voor de Pieten? Misschien kunnen de Pieten een kunstje laten zien. Of jullie aan het lachen maken, dat kunnen ze namelijk heel goed!

 

Dag!

Sinterklaas

 

Nou, dát lieten de kinderen zich natuurlijk geen twee keer zeggen, dus donderdags hadden ze een extra schoen mee om te kunnen zetten. We hebben uiteraard mooi en hard gezongen, want dat hoort als je je schoen zet. Vrijdagochtend hoorden we een hoop gegiechel en gejoel buiten… Wat bleek, Amerigo heeft op ons plein gepoept! Bah. En in de klassen was het óók een rommel. Dat moet het werk zijn geweest van de Rommelpiet. Gelukkig was dit met hulp van de kinderen al snel weer aan kant. Voor iedereen was er een zakje kruidnoten en een cadeautje. Een leuke ochtend.