Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
Van:#
Aan:Iedereen in alle groepen
Voorleesontbijt
Agenda 24 januari 2018 08:30 - 10:00

Ook dit jaar doen we als school weer mee aan de Nationale voorleesdagen. Onder het motto lezen, lezen en nog eens lezen gaan we enthousiast met elkaar aan de slag. Natuurlijk starten we geheel in stijl met het voorleesontbijt op 24 januari. De kinderen nemen zelf hun bestek mee; borden, bekers en placemats worden door school verzorgd. Wist u dat onze bovenbouwkinderen na het ontbijt zelf gaan voorlezen aan de jongere kinderen? Eenmaal vol energie door het lekkere ontbijt, zetten we de school op z'n kop en zien we in ieder hoekje, nisje en vrij plekje groepjes kinderen die voorgelezen worden. De verteltassen zitten boordevol verrassingen, dus dat wordt een feestje!

 

En onder het motto goed voorbeeld doet goed volgen, zijn vanaf donderdag 25 januari de groepsleid(st)ers zelf aan de beurt. Op die verschilllende dagen lezen ze voor in een andere klas. Ja, zomaar meester Pelle bij de Vlinders of Juf Wendy bij de Hiphoptoppers. Alles is mogelijk! Dit alles doen we om het leesonderwijs een mooie stimulans te geven. En we juichen het uiteraard van harte toe als u thuis een handje helpt!

 

Meer informatie (zoals de prentenboeken top 10) vindt u op www.nationalevoorleesdagen.nl. We verklappen alvast dat 'Ssst! De tijger slaapt' deze keer Prentenboek van het Jaar 2018 is geworden.

Zichtbaarheid: Openbaar