Informatieavond voortgezet onderwijs Leonardo College
9 december 2019 19:00 - 21:00

Onze groep 8'ers zijn rond deze tijd van het jaar vaak al druk bezig met het oriĆ«nteren op en uitkiezen van een nieuwe school. Omdat wij op onze montessorischool lesgeven aan heterogene leeftijdsgroepen, pikken ook de kinderen van groep 6 en 7 al het nodige op over de middelbare school. In de groepen besteden we geregeld aandacht aan het voortgezet onderwijs: welke scholen zijn er, wat moet je nog ontwikkelen om naar het vmbo, havo of vwo te gaan, welk niveau past het best bij mij enzovoorts. We vinden het immers erg belangrijk dat de keuze voor een nieuwe school weloverwogen genomen kan worden.

 

Om u en uw kind nog beter in staat te stellen een goede keuze te maken, organiseren wij op maandag 9 december 2019 in samenwerking met Martijn Peetsold van het Leonardo College Noachtstraat een informatieavond over het voortgezet onderwijs in het algemeen en het Leonardo College in het bijzonder. Tijdens deze avond zijn alle ouders van de bovenbouw uitgenodigd. Tijdens het eerste deel van de informatieavond zal aandacht worden besteed aan onder andere de overstap van de basisschool naar de middelbare school en de verschillende niveaus in het voortgezet onderwijs. Tijdens het tweede deel zal dieper worden ingegaan op de de organisatie en de manier van werken aan het Leonardo College.

 

Tegelijkertijd zal er een presentatie voor de kinderen van groep 8 worden georganiseerd. De opzet van deze presentatie is iets anders dan de presentatie voor de ouders. Net als bij de ouderpresentatie zal aan de kinderen worden uitgelegd hoe het voortgezet onderwijs in elkaar zit en hoe er op het Leonardo College gewerkt wordt. Het tweede deel van de presentatie zal een gastles verzorgd worden door een groepje studenten van het Leonardo College. Dit gebeurt onder begeleiding van een docent. Naast informatief en leerzaam, dus ook lekker actief.

 

Zowel ouders als kinderen wordt ruimschoots de mogelijkheid geboden vragen te stellen en zo meer te weten te komen over de vervolgstap na de basisschool in het algemeen of het Leonardo College in het bijzonder. Kortom, een mooie, leerzame avond voor jong en oud!

 

Samengevat

- Informatieavond Voortgezet Onderwijs/Leonardo College

- Maandag 9 december 2019

- 18.45u-19.00: Inloop met koffie/thee

- 19.00u-21.00u: 2 verschillende presentaties tegelijkertijd

 

Ouderpresentatie Voortgezet Onderwijs/Leonardo College (lokaal meester Pelle)

 

Kindpresentatie Voortgezet Onderwijs/Leonardo College (lokaal meester Wouter)

 

Bedoeld voor:

- Alle ouders van de bovenbouw

- Kinderen van groep 8

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...